Crnu Goru, ali i cijeli fudbalski svijet, potpuno je šokirala informacija da je 26-godišnji golman Matija Šarkić iznenada preminuo. Kao da to nije tragično samo po sebi, so na ranu dodaju neodgovorni pojedinci na društvenim mrežama, koji preranu smrt mladog fudbalera dovode u vezu sa vakcinama.  

U više postova na Fejsbuku navodi se: (1, 2) (arhivirano: 1, 2

Ocigledno jos jedna zrtva Grafen Oxid -a koji se nalazi u svim vakcinama !!! Decko je imao samo 26 godina !!! 

Da su vise poslusali naucnika Andreasa Noacka..likvidiranog kasnije, nebi padali ko pokoseni, 7000 prebacili 

O preranom odlasku perspektivnog Šarkića, reprezentativca Crne Gore, piše RTCG:  

“Kako portal RTCG saznaje, golman crnogorske reprezentacije je osjetio tegobe u stanu u Budvi, njegovi prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć, ali mu pomoći nažalost nije bilo… 

Policija je na licu mjesta, ispituju se sve okolnosti, ali je najvjerovatnije u pitanju prirodna smrt.  

Kako nezvanično saznajemo, Šarkić je sinoć prošetao sa prijateljima u Budvi, večerao u restoranu i rano se vratio u stan.  

Kada je jutros oko 6 ustao požalio se da mu je loše, zbog čega su njegovi drugovi pozvali Hitnu pomoć, ali je bilo kasno…” 

Povezivanje zdravstvenih problema sportista i njihovih smrti sa vakcinom protiv koronavirusa, jedna je u nizu metoda koje teoretičari zavjere koriste da bi ukazali na navodne štetnosti vakcinacije protiv bolesti koja je odnijela više miliona života širom planete. O ovakvim tvrdnjama na našem sajtu dostupno je na desetine analiza. 

Ne postoje dokazi da su kolapsi sportista na terenu, odnosno, iznenadne srčane smrti povezane sa vakcinama protiv COVID-19. 

Druga objava se odnosi na pokojnog doktora i aktivistu, Andreasa Noaka, koji nije likvidiran, kao što smo pisali prije tri godine, već je i on preminuo od srčanog udara.  

On je bio zastupnik teze da se u vakcinama protiv koronavirusa nalazi grafen oksid, pa je dugo bila aktuelna teorija da je “ućutkan”. O tome da se grafen oksid ne nalazi u vakcinama smo takođe više puta pisali.  

Da nije Noak nije ubijen potvdila je tada i njegova supruga rekavši  da je riječ o srčanom udaru, zbog čega je preminuo u bolnici.   

Matija Šarkić je sahranjen na podgoričkom groblju Čepurci, u krugu porodice i najbližih prijatelja. Od njega se oprostila cijela država, kao i svjetski fudbalski zvaničnici, dok je fudbalska reprezentacija Slovenije na startu Evropskog prvenstva u Njemačkoj u njegovu čast nosila crni flor. 

Sporne objave dobijaju ocjenu – lažna vijest.  

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu. 

In this article